Home ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αυτόνομα φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας με αυτονομία

E-mail


Αυτόνομα φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας με αυτονομία
Εμφάνιση Μεγάλης Εικόνας


Αυτόνομα φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας με αυτονομία

( Προμηθευτής )



Αυτόνομα φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας
με αυτονομία “Smart Boost”.

Γενική περιγραφή. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας και ταυτόχρονα να διατηρούμε εφεδρική ενέργεια η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού δικτύου, χωρίς να έχουμε το πρόβλημα των καθαρά αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων με συνεχείς φορτίσεις – εκφορτίσεις των μπαταριών οι οποίες αυξάνουν το κόστος λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος, με τη συχνή αντικατάσταση τους.
Λειτουργία.Το φωτοβλταϊκό σύστημα Smart Boost βασίζεται νέους έξυπνους μετατροπείς ενέργειας σειρά XTS – XTM - XTH της εταιρείας Studer Innotec Α.Ε, οι οποίοι φροντίζουν έτσι ώστε η παραγόμενη ενέργεια απο φωτοβολταϊκά να έχει προτεραιότητα στην κατανάλωση έναντι της παροχής από ηλεκτρικό δίκτυο.
Τα συστήματα αυτά συνδέονται στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στον επαγγελματικό ή προσωπικό οικιακό μας χώρο και μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 100% της ενέργειας που καταναλώνουμε.
Η εξοικονόμηση ενέργειας εξαρτάτε κυρίως από την έκταση του χώρου που διαθέτουμε για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού.
Δεν απαιτείται σύνδεση με νέο μετρητή ενέργειας (ρολόι της ΔΕΗ), καθώς χρησιμοποιεί την ίδια παροχή που είδη διαθέτουμε. Η ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά φορτίζει την μπαταρία ενώ ταυτόχρονα μέσω του μετατροπέα DC/AC διοχετεύεται στο ηλεκτρικό δίκτυο του χώρου μας. Το περίσσευμα της παραγόμενης φωτοβολταϊκής ενέργειας εφόσον υπάρχει, αποθηκεύεται σε κατάλληλους συσσωρευτές.
Εφαρμογή
Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 50% από φωτοβολταϊκά και αυτονομία 2 ωρών για φορτίο 5KW σε Γραφεία και αποθήκη Εμπορικής επιχείρησης.
Δεδομένα : Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από ΔΕΗ με τριφασικό ρολόι 24KW, μέγιστη συνολική απαίτηση ισχύος 10KW. Διαθέτει ελεύθερο χώρο σε κεραμοσκεπή 70 m² με νότιο προσανατολισμό.
Καταναλώνει ενέργεια κυρίως τις πρωινές ώρες και πολύ λιγότερη τις βραδινές, με το παρακάτω ενεργειακό προφίλ.
Κατανάλωση ημερήσιας ενέργειας τις πρωινές ώρες από 8.00 – 17.00 = 55KWh
Κατανάλωση ημερήσιας ενέργειας τις βραδινές ώρες από 17.00 – 8.00 = 5KWh
Είδος φορτίων : Φωτισμός - Η/Υ – εκτυπωτές – διάφορες μικροσυσκευές.
Συνολική ενέργεια που καταναλώνεται κάθε ημέρα 55+5= 60KWh.
Η εγκατάσταση θα γίνει στην περιοχή της Πάτρας.
Βάση της ελεύθερης επιφάνειας που διαθέτουμε περίπου 70 m² της περιοχής εγκατάστασης και της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας που είναι περίπου 22.000KWh το χρόνο θα έχουμε εξοικονόμηση σε ενέργεια περίπου 50%, λόγο περιορισμού από την ελεύθερη επιφάνεια που διαθέτουμε.
Απαιτούνται
1.φωτοβολταϊκά ισχύος 9,42KWp. Ετήσια παραγωγή ενέργειας σε KWh=11000 για την περιοχή της Πάτρας.
2.Με δεδομένο το ενεργειακό προφίλ και την απαιτούμενη αυτονομία για 2 ώρες απαιτείτε συσσωρευτής των 2V (10 χρόνια λειτουργίας), σε 48V σύνδεση, 600Ah/48V. Με βάθος εκφόρτισης 50% θα κάνει 1800 φορτίσεις – εκφορτίσεις, και μόνο σε περίπτωση διακοπών ρεύματος
3.Τριφασικό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 12KW. (τρείς μετατροπείς τάσης XTM-4000-48 STUDER).
4.Τρείς ρυθμιστές φόρτισης VT80 STUDER 5000 80A/150V
5.RCC-02 Remote Control προγραμματισμού και παρουσίασης λειτουργιών.
6.Πίνακας AC - Πίνακας DC – Καλωδιώσεις - Βάσεις φωτοβολταϊκών.









Βρίσκεστε Στην ιστοσελίδα της Εταιρίας PALS « PALS-SAVE ENERGY». Στην ιστοσελίδα μας θα Βρείτε προϊόντα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και έργα μείωσης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε υλοποιήσει.
Επίσης θέματα κλιματικών αλλαγών, τρόπους για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ανακύκλωση λαμπτήρων, ανακύκλωση μπαταριών.
Παραγγελίες των προϊόντων μπορείτε να κάνετε μέσα από ηλεκτρονικό κατάστημα Business 2 Business PALS, ή τηλεφωνικά στο 210-7563166.
Στο κατάστημα της PALS - Save Energy θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας όπως λάμπες οικονομίας, ηλιακά φωτιστικά, φωτοβολταϊκά, φωτιστικά LED, φωτισμός LED, μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, φωτισμό εξωτερικών χώρων με LED. και πολλά άλλα προϊόντα σχετικά με εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας μας είναι υψηλής ποιότητας και διαθέτουν πιστοποιητικά CE & ISO και ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ PALS. Όλοι οι τομείς και οι διαδικασίες της PALS φέρουν την πιστοποίηση ΕΝ ISO 9001: 2008




Η PALS είναι συνεργάτης, και επισκευαστής των προϊόντων Studer Innotec SA – Lorentz – cotek – Tecnoware – Powertronix – Phocos – Mean Well – Silentwind – Power Master - PowerSpout στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 


© Copyright 11-2010, All Rights Reserved by pals
PALS - Αριστοτέλους 16 και Ομήρου Αγ. Δημήτριος, Αθήνα info@pals.gr
Τηλ. 2107563166 - FAX 2107563266